Generic placeholder image

Estacions

Una xarxa d'estacions automàtiques i un altra d'observadors proporcionen dades recollides en escoles d'educació primària i secundària de tota Catalunya.

Generic placeholder image

Dades

Accès a dades meteorològiques de diferents punts de Catalunya, tant en temps real com històriques.

Generic placeholder image

Activitats

Proposta d'activitats relacionades amb diverses àrees del curriculum per treballar i comprendre fenòmens meteorològics a partir de l'experimentació i de les dades recollides.

Estació automàtica

Xarxa d'estacions automàtiques.

Una xarxa d'estacions meteorologiques automàtiques situades en centres educatius de Catalunya, recullen cada 30 minuts variables meteorològiques que determinen el temps atmosfèric.

Observadors

Recull. Xarxa d'observadors.

Participar com a centre observador permet publicar i donar valor a les dades recollides sistemàticament per un conjunt d'alumnes que treballen la meteorologia a l'aula. Aquesta informació permetrà complementar les dades recollides automàticament.

Estudis gràfics

Valora. Anàlisi de les dades.

Analitzar la informació que aporta la llarga sèrie de dades recollides (+ 10 anys) per descobrir la relació que hi ha entre diverses variables que determinen el clima o que intervenen en un determinat fenòmen atmosfèric.

Activitats didàctiques

Investiga. Activitats didàctiques.

Construir instruments de mesura, modelització de fenòmens, realitzar experiències de laboratori, planificar investigacions...

Consulta les dades en temps real. Consulta.

Accedir a les dades que ofereix la xarxa d’estacions en temps real des del teu dispositiu mòbil

EDUMET